Valtuustoaloite: Kameravalvonnan lisääminen Tanelinrannan uimalammella ja sen ympäristössä

20.6.2023

Tanelinrannan uimalammella (Tanelinlampi) ja sen läheisyydessä on ilkivalta ja levottomuus lisääntynyt. Häiriökäyttäytymistä on erityisesti kesällä iltaisin ja öisin, pääsääntöisesti kyseessä ovat nuoret ja alaikäiset, toisaalta mukana on nähty myös täysi-ikäisiä, joiden epäillään jopa välittävän alkoholia alaikäisille ja muutoinkin kohdistavan epäasiallista käytöstä alaikäisiin. Myös päivisin alueella on varastettu kännyköitä ja jopa pyöriä. Valitettavasti myös vakavia kiusaamistilanteita on ollut. Alueella on myös muuta kuin kaupungin toimintaa, uimarannan alue on kuitenkin kaupungin vastuulla. Uimaranta on yksi Seinäjoen suosituimmista ja sen käyttö kasvaa koko ajan, myös sen ympäristöä kehitetään. Uimarannan viihtyisyyden ja turvallisuuden ylläpitäminen on merkityksellistä ja koskettaa laajaa joukkoa ihmisiä.

Kaupungin tulee panostaa asukkaiden turvallisuuteen ja erityisesti arjen turvallisuuteen. Kameravalvonnan lisääminen alueella toisi yhden lisäkeinon puuttua ja selvitellä tapahtumia edes jälkikäteen. Se voisi myös osittain ennaltaehkäistä ilkivaltaa ja vahingontekoja.

Yllä kerrotuilla perusteilla me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että kaupunki ryhtyy toimiin kameravalvonnan lisäämiseksi Tanelinrannan uimalammen alueella (Tanelinlampi) ja sen ympäristössä.

Seinäjoella, 19.6.2023

Satu Ylisiurua-Hemminki

Kuva: Seinäjoen Kaupunki